2009. június 29., hétfő

MTV Icon Hungária (& egyéb) beszámoló

Szombat reggel vonatoztunk le Zoli barátommal Siófokra (Szabadisóstóra). A szállás megfelelő volt, a sátor kibírta az esőt, bár kicsit kényelmetlen volt (nem vittünk polifómot). Fürödtünk, söröztünk, lángosoztunk (bár botrányos volt hogy 450 Ft-ért kaptunk egy tenyérnél alig nagyobb tejfölös lángost. Na mindegy. Délután elindultunk a Coke Club felé. Kikevertünk magunknak két üveg vadászt, (szégyen, de tarháltunk pénzt cigire), túléltük az esőt (erről néhány szösszenet itt), majd lassan elkezdődött a koncert.

A tiszteletadás a bájos Zsédényi Adriennel (Zséda) kezdődött. Ő ha nem is halt meg, mikor rá néztünk, de mi majdnem elájultunk tőle. Alvin és Mókusai is bebizonyították, hogy a punk rock nem halt meg és hogy ők is tudnak csók király lenni. Pokorny Lia is elkalauzolt minket Isztambulba. Kowalsky idén megtanulta a szöveget és messzemenően kijavította a tavalyi hibáját az idei fellépésével. A másik visszatérő feldolgozó Kaukázus sajnos nem csinált a tavalyi LGT feldolgozáshoz hasonlót, de így is nagyot alakítottak (régi kedvencemet a Hiperkarmát is megidézték az egyik számban). Hasonlóan jó volt Roy és Ádám (& black out-os dobos is akinek sajnos nem tudom a nevét) is. Ha a Coke Club fényei nem is, de a Kistehén által megénekelt Hotel Mentol fényei messze világítottak az éjjel. Szasza és a táncoslányok is megmutatta, még ha nem is működött a mobilmikrofon, hogy hogyan kell egy igazi Zorall feldolgozást készíteni. Volt sajnos negatívum is: A Yellow Spots nevű torz formáció valami nagyon szar volt. Nem ajánlom senkinek. A többi együttesről érdemben nem tudok semmit mondani: A Gonzo, Prison Band, Folkfree remek volt. (Főleg a Folkfree, a tekerő lant és az elektromos hangszerek csodás frigye volt aznap este.

Képek, videók, hamarosan.

Éjfélkor véget a műsor, és mi lassan elindultunk hazafelé, sok sok várakozás után végül fel vett minket egy autós, de ez majd egy külön bejegyzést érdemel.

Július 11-én folytatódik az Icon, és mi megint ott leszünk...