2008. április 12., szombat

Fogdanapló

2008. április 11-én a gyönyörű tavaszi időben mentünk tüntetni a Jászai Mari térre délután négy órára. Tomcat felhívására elég sok hazafi gyűlt össze (a fősodratú média szerint "szélsőséges"). Szépen szerkesztett formában leírom mi is történt:

Miért gyűltünk össze tüntetni?


Azért gyűltünk össze, hogy megmutassuk, hogy a magyar is szabadon tüntethet Budapest utcáin, még úgy is, hogy nincs bejelentve a rendezvény 72 órával előbb.

A "fasiszták" tüntettek?

A média által agyon hangoztatott "fasiszta veszély" nem létezik. A tüntetésen felszólalók között volt egy zsidó néni is.

Kronológia:

16:00
Rengeteg ember gyűlt össze a Margit híd pesti hídfőjének északi oldalán. A felszólalók Tomcat, Idős zsidó néni.

16:30/17:00
Elindulunk a Hollán Ernő utcához, ahol már várnak minket a lelkes antifasiszták. Tőlünk sokan kiabálnak, pedig Tomcat direkt megkért mindenkit(!) hogy csendben vonuljunk. Elhangzik a Himnusz és a Szózat is.

18:00-18:45
Kossuth téren folytatjuk a demonstrációt. Szónokok: Tomcat, Krokko, stb... A tüntetést nem sokkal 18-óra előtt jelentettük be, de Hál' Istennek nem akarnak minket feloszlatni. Rengeteg rendőr van. Rendbontás nem történt.

19:00-19:30
Szabadság tér. Néhány provokátor (egy-kettőt felismertek az antifasiszták közül)elbontotta a Szovjet obeliszk körüli kordont, és az ott lévő koszorúkat elkezdték dobálni. Szerencsére a rendőrség nem oszlatott fel minket. Innen átvonultunk az MTA elé.

Kb. 20:00
Átmentünk Budára, ahol a rendőrök szakszerűtlenül elzárták az utunkat és elkezdték begyűjteni az embereket.

20:21
Megkezdték az én és barátaim előállítását. Szokásos protokoll: SZIG ellenőrzés, motozás, lefilmezés. Majd úgy körülbelül 21-órakkor beraktak minket egy csapatszállítóba és elindultunk.

Itt nagy fejetlenség volt: Először a XIII. Ker. kapitányságra akartak vinni, majd, mivel az előbbi megtelt, átvittek a VII. Ker. kapitányságra.

22:30
Elkezdődik az átvétel, leadok mindent, megmotoznak, majd egy gyűjtőcellába kerülök, ahol többek között Bloginnal és Novák Előddel találkozom

23:00-03:30
Lényegében halál unalom, a cellában 7-8 vagyunk. Abszolút nincs levegő, enni sem adnak, néha kimehetek a mosdóba. Egyszer bejöttek az Állampolgári jogok országgyűlési biztosi hivatalától megkérdezni mi van velünk. Meg a Nemzeti Jogvédő Alapítványtól jöttek ellátni a védelmem. Rengeteget beszélgettünk a többiekkel a helyzetről. Gaudi-Nagy Tamás is mondta, hogy elég jó a helyzetünk és szép pénzekre számíthatunk.

3:30
Végre felszabadítás. Mindent visszakapok, kivéve a SIM-kártyámat Ezért nagyon dühös vagyok, és valószínűleg ezért is perelek, (4000+Áfába került az új SIM plusz a sok hiányzó telefonszám...)

3:50
Gyakorlatilag is szabad vagyok, megvárom még az egyik barátom és vele indulok haza. Hajnali 5-re haza is érek.

Miért csináltam?


Röviden: egy Szebb Jövőért.

Végül egy ideillő szöveg a Hungarica együttestől:

szabadság van
fűben - fában
a tébolydában
a tisztelt házban
a sintér szavában
a nyomor szagában

szabadság van
fűben - fában
abortuszokban
népirtásban
a védőbeszédben a vádban
a szakadék szélén a táncban

szabadság van mindenben
a reklámokban a hírekben

mindenki láncszem a láncban
mindenki láncszem a láncban

szabadság van
fűben - fában
a kardlapozásban
az oszlatásban
a könnygáz gránátban
minden viperában