2010. május 11., kedd

Filmforgatás

Mielőtt egy hosszabb lélegzetvételű írást tennék közzé az elmúlt időszakomról, álljon itt egy tegnap történt filmforgatás naplója.

Az egész történethez hozzátartozik, hogy tegnap reggel elmentem a műiszbe, mert azt a munkát amit eddig vártam, végre meghirdették. Szerződéskötés, meg miegymás, végre megvan a munka. (hogy mégis miért vártam erre a munkára? 580-s órabér, 1-1,5 hónapos teljes állás, remek munkahely)

Szóval meglett a munka, ezért úgy döntöttem, hogy megünneplem este. Felpattanok bringára lecsorgok kocsmába. Ott látom, hogy lámpák, kamera, hát bizony ez egy filmforgatás. Na de a Mátra Borozóban? Igen. bemegyek kérdezősködök, közben kikérem a fröccsöm, hátraültetnek, lemegy egy jelenet, majd kimegyünk pulthoz. Majd próbálták a második jelenetet. Tibor barátommal osztottuk a jó tanácsokat, majd végül kiderült a film címe (munkacíme?) is. ,,A halottra táncoltatott menyasszony" Mikor megkérdeztem ezt a segédrendezőtől kint álltam a kocsma előtt és szívtam a cigim. Ez annyira megtetszett nekik, hogy beválasztottak a jelenetbe. László Zsolttal szerepeltem egy jelenetben. Kurva jó érzés volt. Bérem egy fröccs volt, de nem bántam, hogy nem több volt. Majd 4 körül haza is vergődtem.